Téli állapotok

Másról se szólnak a hírek, mindenütt készülnek az emberek a hadi állapotra :) persze a Média talán megint eltúlozza egy kicsit, de jobb félni mint megijedni... megindult a spájzolás!

Mi is készültünk, anya bevásároltatott velem a héten, ma még vettünk pár dolgot a pennybe, így felkészülünk ha nem tudnánk nagyon kimenni, vagy esetleg áramszünet miatt nem lenne nyitva bolt. Tesókám tegnap óta fával fűt, nagyon ügyi, nálunk ugye alapból gáz van, de most nagyon kevésnek bizonyult, már kockára akartunk fagyni így ráállítottuk Gabit a témára. Ma nem sikerült neki sokáig begyújtani, de úgy tűnik végül mégse fagyunk meg, ennek roppantul örülnénk :D
Szobába kéz közelbe helyeztem a gyertyákat és egy-két gyújtó eszközt, hogyha tényleg lenne hóvihar és elmenne az áram ne kelljen a sötétbe botorkálni mire megtalálok mindent.
Tegnap hajnalba Balázst is egy termosz teával és egy vastag pokróccal indítottam fuvarozni! Nagyon sajnáltam szegényt, abba hidegbe kint lenni hajnal 4-5 kor, brrr már a gondolat is elég. A kocsiba már maxon van a hőfok meg a nyomás is neki de így is fázik rendesen. Remélem nem igazolódik be a sok rémhír, nem szívesen engedném el hajnalba, ha tényleg olyan nagy szél és hó lenne, azon a csúszós úton.... :/  Ráadásul szegénykém idegeskedik, mert ha beáll a "helyzet" neki kell bent lenni hétvégén az önkormányzatnál és jelentés készíteni, meg riasztani, meg tudja fene, így nincs feldobódva ő sem az időjárástól, de hát ez van a tél már csak ilyen, az elmúlt pár évben csak mutogatóba kaptunk belőle és most lehet bepótolja a mulasztását.
Persze a 87-es nagy hideg és hó óta sok minden változott, ma már minden gyorsabb és az elmúlt időszakban történt katasztrófák miatt nagyobb a készültség is.
Mindenesetre én annak örülnék a legjobban ha szépen elkerülne minket ez az egész és a mínuszok is enyhülnének valamelyest, már nem tudok rétegesebben öltözni :D

Remélem ti is felkészültetek, és nem nagyon kell kimozdulnotok ebben a hidegben, inkább a meleg szobában ihatjátok a jóóóó forró teát vagy forró csokit! Aki mégis útnak indul vigyázzon a fagyos utakon, tudjátok lassan járj tovább élsz! :)


2 megjegyzés:

  1. Gondolom behavazódtatok ti is teljesen...Itt nem esett annyira sok, mint mondjuk felétek vagy délen, de nekem ez s so(c)k...Puszi és várom a dalt...:)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos úgy tűnik túl sok túlzás nem volt az előrejelzésekben :( Bíztam én is benne, hogy némi RTL klub-os túlkapás csak az egész :) Kijelentem, hogy ez a nagy hideg és a hólapátolás nem fehér embernek való :)

    VálaszTörlés

 

Instagram-box

Rendszeres olvasók

A Blogról

Amit tudni érdemes: a blog nyomokban kreatív ötleteket, zene-film-és könyv ismertetőket, egy 24 éves lány hétköznapjait, és fotós próbálozásait tartalmazza, változó eloszátsban ;).



Amennyiben tetszik amit látsz, térj vissza bátran máskor is, ha kérdésed van, felül az ikonok között megtalálod a számodra legkézenfekvőbb elérhetőséget!