Megkezdődik a suli

Beköszöntött az ősz és vele együtt egy hete a gyerekeknek már az iskola is. Idén nekem sem késlekedik sokat, és a hétvégén meg is kezdődik a tanév, mind a két suliban. Úgy bizony nekem már nem is elég egy főiskola :D kis telhetetlen vagyok, így beiratkoztam egy másik iskolába is...

Az egész ötlet még tavasszal fogant meg bennem, amikor is kiderült, hogy a fősulin levelező tagozaton egyik szakirány sem fog indulni amire szívből jelentkeztem volna csak is kizárólag az Üzleti Kommunikáció, ekkor elkezdtem agyalni mi is legyen hogy is legyen. Első felindulásból azt mondtam ott hagyom az egészet, persze ez butaság lenne, így keresgéltem a megfelelő lehetőségek között és végül két alternatíva maradt. Az egyik, hogy a nappalisokhoz átjárok Televíziós műsorkészítő szakirány óráira, de ez még nem volt biztos, hogy engedélyezi a főiskola, a másik opció pedig a a Görög Demeter Szakképző Iskola, Fotóriporter-Újságíró képzése volt, egy ismerősöm tavaly kezdett ott tanulni, így tőle megérdeklődtem, mennyire lehetséges ezt egy másik suli mellett is végig vinni, és a kapott információk alapján mérlegeltem a nyáron.

A döntésem elsősorban azért lett az új suli, mivel a főiskola egész nyáron nem válaszolt az e-mailekre, megkeresésekre, és a beiratkozás csak aug. 30. volt lehetséges ide. Talán a sors akarta így, ugyanis, ahogy beiratkoztam, másnap megkaptuk az engedélyt a nappalisokhoz való átjárásra :/ Kiderült hogy a rektor úr most válaszolt, persze ez számomra nem magyarázza meg azt, miért nem lehetett legalább annyit válaszolni a levelekre, hogy bocsi rektor úr még tanakodik vagy akármi :S Persze még így is választhattam volna a tv-s szakot, de felállítva egy pro-kontra listát arra jutottam, hogy megfelel nekem az Üzleti Kommunikáció szak is, nagyobb területet fed le és amúgy sem tudnék bejárni egész héten a nappalisokhoz, így előbb-utóbb csak bonyodalom lenne, még így is össze kell hoznom a két suli órarendjét :)


Igazából régebben is szemeztem ilyen képzésekkel, de a többi suliban egyszerre kell befizetni a 100-200 ezres tandíjakat, ami eléggé leterheli a pénztárcát, itt viszont havonta kell fizetni kisebb összeget, akinek nincs OKJ-s képzése annak 5000-et akinek van annak 10.000-et. Egyelőre így látatlanban szimpatikus az iskola, a beiratkozáskor nagyon aranyosak voltak, külön öröm, hogy kaphatok rendes diákigazolványt, ugyanis a hülye levelezőssel szinte semmit sem érek :SS így ha meg lesz a diákom, bepróbálkozom a diák melóval is, hátha szerencsém lesz ;)

Tehát így állunk, most suli fronton, pénteken Nyíregyen leszek, szombaton Debrecenben, gondoljatok rám :D Már csak két év.... :P

3 megjegyzés:

  1. WOW :) Vasárnap gyere Veszprémbe.... most már tökmindegy.... legalább találkozunk. :):)

    VálaszTörlés
  2. Paaf elolvastam vagy kétszer mire leesett :D amúgy tök jogos :P a pénteken már túl vagyok, holnap jön az új suli :)

    VálaszTörlés
  3. És még azt hittem én vagyok elvetemült, de tévedtem :):) Sok sikert a sulikhoz! és rengeteg kitartást!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

 

Instagram-box

Rendszeres olvasók

A Blogról

Amit tudni érdemes: a blog nyomokban kreatív ötleteket, zene-film-és könyv ismertetőket, egy 24 éves lány hétköznapjait, és fotós próbálozásait tartalmazza, változó eloszátsban ;).



Amennyiben tetszik amit látsz, térj vissza bátran máskor is, ha kérdésed van, felül az ikonok között megtalálod a számodra legkézenfekvőbb elérhetőséget!