Családbővítés

Az elmúlt 1-2 hónapban kis(s) családunk kibővült két új taggal akikről itt még nem tettem említést, de jobb később mint soha így most pótlom ezt a mulasztást is :) Tehát bővültünk, na nem baby-re kell gondolni sajnos ott még nem tartunk ;) de húsvét hétvégéjén megérkezett hozzánk legújabb családtagunk az akkor  7 hetes  Muffin kutyusunk :) A név választás hosszú procedúra eredménye volt, körülbelül 20 nevünk volt a listán végül csak 4-5 re szűkült a kör amiből megszületett a nyertes Muffin!

Néhány adat Muffinról; felmenői közt található tacskó, chivava, és palotapincsi is így gondolom elképzeltétek micsoda óriás volt amikor megérkezett hozzánk. Rövidszőrű, leginkább zsemle, fejéhez képest nagy fülekkel megáldott jószág, a mancsai fehérek a bal első mancsán viszont egész "zokni" van míg a többin csak "bokazokni" :P

Az első pár napot a lakásban töltötte a nagy hideg miatt illetve míg a terasz korlátk aljának lezárása el nem készült,  javarészt szundikált bent, természetesen éjjel mint egy pici baba mindig felkelt 2-3 óránként úgyhogy rendesen elfáradtam :D aztán kikerült a teraszra ezt eléggé zokon vette nagyon sokat nyüfizett nekünk, de a másik kutyánkhoz nem mertük leengedni ugyanis Rosszcsont már nagyon régóta egyedül van és alapból is iszonyat féltékeny természetű, így úgy gondoltuk Muffin veszélyben lenne mellette. Egy nap azonban ez a kis maki valahogy kibújt a korlát fokok között és mire feleszméltünk ő és Rosszcsont már vígan el voltak az udvaron. Így aztán nyáék rögtönöztek egy kis kerítést az első udvarba hogy hátul a szomszédok hiányos kerítésénél meg ne lépjen és össze engedtük őket.


Az azóta eltelt időben, rengeteget változott, a felmenői összes rossz tulajdonságát örökölte, én még ilyen rettenthetelen mini kutyát nem láttam, gyerek mellé nem ajánlom :D mert harap de mindent és mindenkit, nem fél semmitől, nem tdjuk megfenyíteni mert mindent megtámad még a seprűt és a lapátott is. Orra koppitás fenék elverés semmi sem hatja meg, harap és ugrál, kis pokolfajzat. A nagyobb kutyától se fél Rosszcsontot folyamatosan cibálja és akkor is visszaharap ha az leteríti a földre, egész nap marakodnak, viszont amikor leszáll az éj úgy kuporodnak a kutyakosárban egymás mellett hogy hihetelen és alukálnak szépen mint a jó testvérek :D nem érteni őket.

A másik nagy furcsasága őkelmének hogy nem csak hogy mindent megrág mindent meg is eszik nem számit, hogy fa papír kutyaszőr, növény, anyag, mindent! Nem győzőm kiszedni a szájából meg takarítani az udvart hogy tuti ne találjon semmit, számomra még az is csoda hogy egyáltalán még él, de nem tudok vele ott lenni mindig és számára az a szó hogy NEM nem létezik, pedig már minden nagykönyves trükköt próbáltunk de semmi. Reméljük felnőtt korára kinövi majd, mert mindezek mellett egy csuda pofi, rengeteget nevetünk rajta olyan mint egy kis bohóc :)

Amikor ide érkezett 20cm és 80dkg volt, most hála a kis bélpoklosságának már 2-2,5 kg körül van centire is sokat nőtt magához képest de egyátlagos kutyához még mindig törpicur :) (Amikor először sétáltattam hámmal azt hitték macska :D )


















Az utolsó képek óta már ismét sokat nőtt azonban az esős időszak miatt nem tudtam igazán jó képet csinálni róla, főleg úgy hogy a kezemet rágja közben :D


1,5 hete pedig ismét új kis kedvenccel egészültünk ki, Szörcsi a törpehörcsög csatlakozott népes családunkhoz :) utoljára 10 éves koromban volt törpehörcsögöm, egyből kettő azonban mint később kiderült nem egy fiú és egy lány volt hanem két fiú így állandóan ment a bunyó köztük, egyik délután pedig mire hazaértünk az egyik kis fickó sikeresen kinyírta a másikat, majd nem sokkal később ő is elpusztult valószínűleg depressziós lett a magánytól :/ ezután volt még tengerimalacom, meg halacskáim de egy ideje már nem volt szobaállatkám, most azonban uncsitesóméktól akiknek szintén van egy nagyon különleges kézhez és házhoz szokatott hörcsögük, tudott anyukám hozni egyet.

Szörcsi nevet anyukámtól kapta és azóta én is így hívom, bár ő úgysem érti :D neki is vannak különleges ismertető jegyei ugyanis az alpszíne fehér de a háta közepén barna csík van illetve az egyik füle fekete :) nagyon aranyos, a nap nagy részében beássa magát a forgács alá és alszik, éjjel azonban beindul és csak teker és teker a mókuskerékben. Kézben is jól el van néha-néha beleharap az ujjamba azt annyira nem szeretem :D de legtöbbször akkor teszi ha éhes, ami szintén ritkán van, imádja a hasát már szépen ki is kerekedett mióta itt van. 







Tehát most nagy családosok vagyunk aminek rajtunk kívül csak a szomszédok örülnek jobban hiszen anyáék egy hét múlva elutaznak aztán a rákövetkező héten én, Balázs és a bátyám indulunk Görögoszágba 10 napra, szóval az állat falka Juti szomszédékra marad, még szerencse hogy ilyen rendesek :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram-box

Rendszeres olvasók

A Blogról

Amit tudni érdemes: a blog nyomokban kreatív ötleteket, zene-film-és könyv ismertetőket, egy 24 éves lány hétköznapjait, és fotós próbálozásait tartalmazza, változó eloszátsban ;).



Amennyiben tetszik amit látsz, térj vissza bátran máskor is, ha kérdésed van, felül az ikonok között megtalálod a számodra legkézenfekvőbb elérhetőséget!